Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-03@20:20:55 GMT

گاو اهلی بزرگ‌ترین جانور پستاندار روی زمین می‌شود

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۸۶۱۸۵

با فعالیت‌های باغ‌وحش‌ها و تجارت حیوانات بزرگ و سوءاستفاده از آنها، می‌توان اطمینان داشت که جمعیت جانوران بزرگ کمتر و کمتر خواهند شد. به‌ تازگی پژوهشگران در مقاله‌ای هشدار داده‌اند که زمان زیادی طول نخواهد کشید که برای دیدن و پیدا کردن جانوران بزرگ‌تر از گاو اهلی تنها باید به باغ‌وحش‌ها مراجعه کرد.

تا نیم میلیون سال پیش، جهان پر از جانوران بزرگ بود؛ اما همزمان با پراکنده‌شدن انسان‌ها روی زمین، گونه‌های بزرگ‌تر به‌سرعت تحلیل رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از پرسش‌های مهمی که در دیرینه‌شناسی مطرح می‌شود، آن است که آیا این کاهش چشمگیر جانوران بزرگ تقصیر انسان بوده یا به‌دنبال تغییرات اقلیمی اتفاق افتاده است؟

پژوهشگران در مقاله علمی، این تغییرات را طی ۱۲۵هزار سال اخیر مورد بررسی قرار داده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که انسان‌ها به‌طورجدی مقصرند. در این مقاله آمده است: «همه قاره‌های قابل سکونت، زمانی میزبان پستانداران غول‌پیکر و بزرگ بودند؛ اما امروزه تنها تعداد کمی از این گونه‌ها باقی مانده‌اند که عمدتا به آفریقا محدود شده‌اند. این کاهش چشمگیر جانوران بزرگ‌جثه، با گسترش جهانی انسان‌ها روی زمین هم‌زمان‌شده است.»

بیشترین میزان کاهش و انقراض این جانوران از اواخر دوره کرتاسه آغاز شده و از اوایل این دوره، انقراض برخی پستانداران بزرگ را تنها در مدارک و شواهد فسیلی برجامانده از این دوره می‌توان دید. در هر قاره و صرف‌نظر از جانوران شکارچی و یا گیاه‌خوار، جانوران بزرگ بیشتر از جانوران کوچک در معرض انقراض قرار داشته‌اند.

تا پیش از استقرار انسان در آسیا، حیوانات این قاره ازنظر جثه بزرگ‌تر از جانوران آفریقا بوده‌اند. پژوهشگران معتقدند که انسان‌ها جانوران بزرگ را شکار می‌کردند درحالی‌که این جانوران در طبیعت و در برابر جانوران شکارچی امنیت بیشتری داشته‌اند. قابل‌توجه است که از بین رفتن و انقراض گیاه‌خواران بزرگ به‌نوبه خود بر انقراض و کم شدن جمعیت جانوران شکارچی و گوشت‌خوار نیز مؤثر بوده‌اند.

تا ۱۵ هزار سال پیش، متوسط توده پستانداران بومی شمال آمریکا ۹۸ کیلوگرم بود؛ درحالی‌که امروزه این رقم به ۷٫۷ کیلوگرم رسیده است. محققان پیش‌بینی می‌کنند که تا دو قرن دیگر، این رقم به ۴٫۹ کیلوگرم کاهش پیدا کند و همه جانوران بزرگ‌تر از گاو اهلی منقرض شوند و از بین بروند.

«فلیسا اسمیت» (Felisa Smith) استاد دانشگاه نیومکزیکو و همکارانش در تائید مسئولیت و نقش انسان در کاهش جانوران بزرگ‌جثه، تحقیقات گسترده‌ای انجام داده‌اند و میزان انقراض گونه‌های کوچک و بزرگ را در دیگر دوره‌ها مقایسه کردند. هیچ دوره‌ای در طول ۶۵ میلیون سال گذشته شاهد تأثیرات نسبتا قوی در برابر جانوران بزرگ نبوده است. نزدیک‌ترین مقایسه حدود ۲۹ میلیون سال پیش بود، اما پس‌ازآن، حیوانات کوچک‌تر با احتمال بیشتری ممکن بود که از بین بروند. متأسفانه در حال حاضر با ادامه روند شکارهای غیرقانونی گسترده جانوران بزرگ، می‌توان پیش‌بینی تلخی از انقراض این جانوران داشت.

منبع: سیناپرس

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استاد دانشگاه جانوران گوشت شکارچی روی زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۶۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟

تین نیوز

دستگاه حفاری تونل  (به انگلیسی: Tunnel Boring Machine) یا  تی بی ام  (TBM) دستگاهی است که برای حفاری تونلها از آن استفاده می گردد. این دستگاه با استفاده از یک سطح مقطع مدور، قادر است در قشرهای خاکی و سنگی زمین حفاری کند. این نوع از ماشین آلات توانایی ایجاد حفره در هر نوع زمینی، از سنگ سخت گرفته تا ماسه را دارد.

قطر تونل هایی که این دستگاه ایجاد می کند در محدوده یک متر (با استفاده از میکرو-تی بی ام ها) تا نزدیکی ۱۶ متر (تی بی ام های امروزی) قرار دارند. برای کندن تونل هایی که کم تر از یک متر قطر دارند، به طور معمول، به جای استفاده از تی بی ام ها، از روش ساخت وساز بدون گودال یا حفاری افقی استفاده می کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ویکیپدیا، دستگاه های حفاری تونل، به عنوان جایگزینی برای روش های حفاری و انفجار صخره ها و کندن زمین با دست مورد استفاده قرار می گیرد. تی بی ام ها مزایایی همچون کاهش تعرض به زمین های مجاور و ایجاد دیوارهای نرم در تونل را دارند.

این دستگاه به صورت قابل توجهی هزینه استرکشی تونل را کاهش می دهد که خود این باعث شده برای استفاده در مناطق به شدت شهرنشین مناسب باشند. ایراد عمده این دستگاه قیمت بالای آن است.

تی بی ام ها برای استفاده در ساخت وسازها گران قیمت بوده و آن ها را به سختی می توان جابجا کرد. هرچند با وجود طویل بودن تونل های مدرن، هزینه استفاده از دستگاه های حفاری تونل، در مقابل روش های سنتی حفر و انفجار به مراتب پایین تر است. به همین دلیل تونل سازی با دستگاه های تی بی ام در یک پروژهٔ کوتاه تأثیر بیشتری دارد.

حجم ویدیو: 2.18M | مدت زمان ویدیو: 00:01:00 دانلود ویدیو آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • عنکبوتی به نام رامبد جوان ! | همه نامگذاری های عجیب جانوران
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • کاهش درآمد استارباکس به دنبال تحریم‌های ضدصهیونیستی
  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!