Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@00:26:08 GMT

تا 200 سال دیگر گاوها تنها پستانداران روی زمین هستند

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۱۱۵۲۵

تا 200 سال دیگر گاوها تنها پستانداران روی زمین هستند

محققان در مطالعات خود طی تاریخ دریافتند که انسان‌ها بیشترین نقش مؤثر را در فرآیند انقراض پستانداران داشته‌اند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حدود 13 هزار سال پیش، در آمریکای شمالی گروه متمایزی از پستانداران نسبت به آفریقای امروزی وجود داشتند. چند گونه اسب، شتر، لاما و جانوری موسوم به «شیار دندان» که در حال حاضر رو به انقراض است، گربه دندان‌شمشیری که امروزه به اندازه شیر آفریقایی شده و سمورهای آبی غول‌پیکر 2 متری در میان درختان عظیم از جمله پستانداران این منطقه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام این موجودات تنها در آمریکای شمالی یافت نمی‌شوند. در هر قاره‌ای در اواخر دوران پلیستوکن، در حدود 2/5 میلیون سال پیش تا 11 هزار و 700 سال پیش، پستانداران به طور متوسط بزرگ‌ترین موجودات بوده‌اند. دانشمندان به دنبال کشف این موضوع هستند که چه عاملی باعث شده تا این پستانداران بزرگ جثه به سوی انقراض پیش بروند در حالی که انواع موجودات کوچک‌تر زنده مانده‌اند.

گروهی از محققان دانشگاه نیومکزیکو مدارک به دست آمده از میلیون‌ها سال انقراض پستانداران را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که در هر قاره‌ای، با ظهور انسان‌ها، پستانداران عظیم‌الجثه و بزرگ شروع به انقراض کردند. اگر این روند انقراض ادامه می‌یافت، فیل‌های امروزی، کرگدن‌ها، زرافه‌ها، گاومیش‌ها، ببرها و بسیاری از پستانداران بزرگ‌جثه نیز منقرض شده بودند.

این تهدیدها از سوی انسان‌ها و از طریق شکار بیش از حد و سایر انواع کشتار پستانداران باعث کاهش چشمگیر شمار این جانوران شده به طوری که برخی گونه‌ها را به سمت انقراض پیش برده است. دانشمندان بر این باورند که بزرگ‌ترین پستاندار زمینی حدود 200 سال پیش، در حال حاضر حیوانی اهلی و خانگی محسوب می‌شود و در عین حال پیش بینی می کنند تا 200 سال دیگر، گاو تنها حیوان پستاندار روی زمین خواهد بود.

برخی دانشمندان مقصر این حجم بالای انقراض پستانداران را انسان‌ها می‌دانند. بعد از این که اجداد اولیه ما انسان‌ها یعنی «انسان‌های راست‌قامت» حدود 2 میلیون سال پیش از آفریقا به سمت اوراسیا حرکت کردند، گونه انسان هوشمند حدود 60 تا 80 هزار سال پیش در اوراسیا گسترش یافت.

برخی معتقدند که این انسان‌ها بین 50 تا 60 هزار سال پیش به استرالیا رسیدند و در نهایت بین 13 تا 15 هزار سال پیش آمریکا را شکل دادند. در مسیر انقراض پستانداران، جانوران بزرگ جثه بعد از پیدایش انسان‌ها یکی پس از دیگری منقرض شدند.

محققان اطلاعات کاملی از پستاندارانی به دست آوردند که از 65 میلیون سال پیش تاکنون زندگی می‌کردند. آنها این اطلاعات را از نظر زمانی به بازه‌های یک میلیون ساله تقسیم‌بندی کردند و روند انقراض را برای هر دسته مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. محققان در این مدت، هیچ اثری از تأثیر شرایط آب و هوایی روی انقراض پستانداران در بیش از 65 میلیون سال پیش نیافتند.

اما از 125 هزار سال پیش تاکنون، پستانداران بزرگ‌جثه نسبت به انواع کوچک‌تر بیشتر منقرض شده‌اند. اندازه جثه پستانداران نیز طی این سال‌ها کاهش یافته است. در آمریکای شمالی، تا پیش از پیدایش انسان‌ها، متوسط وزن یک پستاندار حدود 98 کیلوگرم بود. اما امروزه، متوسط اندازه آنها به هشت کیلوگرم رسیده است. طبق تاریخچه تحول پستانداران، اندازه یک جانور شاخصی برای خطر انقراض آنها نیست.

به طور کلی، یافته‌ها حاکی از آن است که بیشترین عامل انقراض پستانداران به فعالیت‌های انسانی مرتبط است. محققان انتشار پستانداران را در آفریقا و پیش از مهاجرت انسان‌ها به اوراسیا بررسی کردند و دریافتند پستانداران آفریقایی به طور متوسط در آن زمان کوچک‌تر بودند.

منبع: جی پلاس

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۱۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جاوید بخت پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: کهگیلویه و بویراحمد سرانه نخست جنگل در کشور را دارد و ۸۷ درصد مساحت استان در عرصه‌های ملی است.

وی با بیان اینکه دوهزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان رشد می‌کنند، گفت: ریشه کنی و برداشت بی رویه سبب شده که گیاهانی همچون، «بن سرخ»، «بیلهر»، «تره»، «جاشیر» خوراکی، «کرفس» کوهی، «آنغوزه» و «باریجه» در خطر انقراض قرار بگیرند.

جاوید بخت تصریح کرد: جریمه ریشه کنی هر بوته بر اساس قانون یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است اما همچنان ریشه کنی گیاهان در استان ادامه دارد.

وی افزود: مسدود کردن جاده‌های فرعی منتهی به مراتع، فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های جمعی و سازماندهی نیروها به سمت مناطق بحرانی که خطر تخریب گیاهان مرتعی دارند از مهمترین اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ریشه کنی گیاهان کوهی و در حال انقراض استان است.

مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه در سال گذشته ۶۵ هزار بوته کرفس در منطقه دیمشوک با مشارکت شهروندان طبیعت دوست در عرصه‌های منابع طبیعی کشت شد، گفت: استفاده از ظرفیت مرتع‌داران دارای پروانه به صورت بهینه از منطقه «گُرگو»، «دلی گردو» و «میان تنگان» و همچنین برخورد قانونی لازم برای عبرت آموزی دیگران از اقدامات انجام شده در راستای کاهش بوته کنی هستند.

جاوید بخت تصریح کرد: فرهنگ سازی اساسی و اصولی مرتبط با بقای منابع طبیعی برای آیندگان، آموزش مردم و جوامع محلی درباره زمان و میزان بهره‌برداری از گیاهان مرتعی و اطلاع رسانی عواقب قانونی و میزان جرایم ریشه‌کنی گیاهان مراتع، می‌تواند به کاهش بوته کنی در استان و جلوگیری از انقراض گونه‌های گیاهی کمک کند.

کد خبر 6094110

دیگر خبرها

  • اولین صحبت‌های مدیرعاملی که به صورت مربی تهرانی سیلی زد | این مربی حدود ۳۰ دقیقه مقاومت می‌کرد و حاضر به خروج از زمین نبود!
  • رد درخواست ۹۶ درصد متقاضیان نهضت ملی در شهرهای تهران
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی/ کلنگی که در نهایت بر زمین خورد
  • نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • گوسفندهای غول پیکر 40 هزار دلاری
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند