Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «پارسینه» به نقل از «آر اف آی»، برنامه فضایی آپولو، یکی از پروژه‌های فضایی ناسا، از آغاز دهه ۶۰ میلادی به اجرا درآمد، اما ماموریت آپولو ۱۱ از سال ۱۹۶۹ آغاز و تا سال ۱۹۷۲ ادامه یافت. در طی این سه سال، دوازده فضانورد آمریکایی، طی ۶ پرواز قدم بر کره ماه نهادند. نیل آرمسترانگ، نخستین انسانی است که بر کره ماه قدم گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تعدادی از این مسافران کره ماه، تجربه‌های خود را از خاک تیره و ذرات و گرد و غباری که نور خورشید را به زمین باز می‌تابانند، به جهانیان ارائه دادند.
مشخصات آپولو چیست؟
آپولو، شاید یکی از پرآوازه‌ترین ناو‌های کیهانی است که تاکنون به فضا سقرکرده است. تبلیغات وسیع آمریکا و اهمیت فرود آمدن نخستین انسان به کره ماه، از جمله به جهانی شدن نام آپولو کمک کرد.

ناو کیهانی آپولو، دارای یک بخش فرماندهی و یک بخش موتوری بود. پس از پایان ماموریت، دو بخش از هم جدا شده، بخش فرماندهی، فضانوردان را به زمین بر می‌گرداند و بخش موتوری در فضا رها می‌شد.

برنامه فضایی آپولو یکی از پروژه‌های ناسا است که در زمان مسابقه فضایی میان شوروی و آمریکا، با هدف فرود انسان بر کره زمین انجام شد.

برنامه فضایی آپولو شامل پروژه‌های متعدد سفینه‌های آپولو است. در جریان این برنامه فضایی، سفینه آپولو ۱۱ برای فرود فضانوردان به کره ماه ماموریت یافت و ماموریت‌های بعدی این پروژه تا سال ۱۹۷۲ ادامه یافت.
نیل آرمسترانگ، هیجان‌زده، اما فراموشکار
نیل آرمسترانگ، پنجاه سال پیش، روز ۲۰ ژوئیه، زمانی که بعنوان اولین انسان بر روی کره ماه قدم نهاد، یک اصل مهم و رایج میان دانشمندان و فضانوردان را فراموش کرد: بطور معمول، محققان و فضانوردان، در لحظه فرود بر روی یکی از اجرام آسمانی در همان لحظات اولیه، قطعاتی از سنگ‌ها یا مشتی خاک را برای نمونه (اشانتیون) جمع‌آوری می‌کنند تا اگر به هر دلیلی پیش از موعد پیش‌بینی شده مجبور به ترک محل شدند، با همراه داشتن نمونه به زمین بازگردند.

غالب ۱۲ فضانوردی که در طول ماموریت‌های فضایی آپولو حضور داشتند نمونه‌هایی سنگی با خود از کره ماه به زمین آوردند، اما نیل آرمسترانگ، که نخستین انسانی بود که بر روی کره ماه قدم نهاد، این مهم را فراموش کرد.

طی برنامه فضایی آپولو در مجموع ۳۸۲ کیلوگرم سنگ و خاک به زمین حمل و به آزمایشگاه هیوستون منتقل شد.

فضانوردان آپولو ۱۱، که در ادامه برنامه فضایی آپولو در سال ۱۹۷۲ به کره ماه قدم گذاردند حدود ۱۱۱ کیلوگرم خاک کره ماه را به زمین منتقل کردند. در مجموع، تاکنون ۳۸۲ کیلوگرم سنگ و خاک کره ماه به زمین منتقل شده است.

نمونه سنگ و خاک منتقل شده از کره ماه به زمین، انقلاب بزرگی را در نگاه و نگرش انسان زمینی به کره ماه رقم زد.

جالب اینجاست که پنجاه سال از روزی که انسان بر روی کره ماه قدم گذاشت، می‌گذرد و برنامه فضایی آپولو هم حدود ۴۷ سال است که به پایان رسیده، اما طی نیم قرن، تنها ۱۶ درصد از مجموع محموله کره ماه مورد تجزیه و بررسی قرار گرفته است.

همزمان برخی از محققان تاکید کردند که با توجه به تلاش چین برای سفر به کره ماه و جمع‌آوری نمونه از سطح ماه، ناسا باید بر سرعت تجزیه و تحلیل نمونه‌های پیشین افزوده و برای ماموریت‌های آینده که از سال ۲۰۲۰ به بعد پیش‌بینی شده است، زمینه را فراهم نماید.
رقابت تازه میان ابرقدرت‌های جهان برای سفر به ماه
مسابقه برای رسیدن به کره ماه از دهه ۶۰ میلادی میان ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی آغاز شد. این مسابقه دستاورد‌های شگفت‌انگیزی در حوزه‌های مهندسی، فن‌آوری و حتی سیاست را موجب شد. شاید بتوان رسیدن به کره ماه را یکی از بزرگترین دستاورد‌های بشری تا به امروز قلمداد کرد.

حدود چهار دهه پس از این رویداد بزرگ، اگر چه هنوز دسترسی بشر به سفر‌های فضایی به امری عادی تبدیل نشده است، اما مسابقه فضایی که این بار به راه افتاده، هدف دقیقتری برای فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم برای زندگی در فضا و تشکیل اجتماعات بی‌جاذبه را دنبال می‌کند.

علاقه و تلاش برای رسیدن به فضا، میان ابرقدرت‌های کنونی جهان، رونق گرفته و آنان دستیابی به این هدف را بعنوان رینگ بازی برای اهداف ژئوپلیتیک خود می‌بینند.

چین، وارد مسابقه بزرگ فضایی در رقابت با ایالات متحده آمریکا شده است. هند هم که به زودی به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد، فرود یک فضاپیما در قطب جنوب ماه را طرح‌ریزی کرده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آپولو 11 نیل آرمسترانگ آمریکا چین رقابت فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۲۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم

عملیات اجرایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری بر خط جزیره قشم از سوی مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و با حمایت سازمان منطقه آزاد قشم آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، این پروژه در مجاورت مرکز پزشکی خلیج فارس (بیمارستان جی جیان) این جزیره جانمایی، ترازیابی و آماده ساخت شده وعملیات اجرایی آن امروز جمعه با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی دیگر از مسئولان آغاز شد.

به گفته کارشناسان حوزه زمین‌شناسی، وقوع زمین لرزه های پیاپی سالهای گذشته در قشم حاکی از آن است که این جزیره یکی از کانون‌های مستعد وقوع زمین لرزه است و این خود اهمیت وجود ایستگاه‌های لرزه‌نگاری را در این منطقه دو چندان می‌کند.

ایستگاه ها و شبکه‌های لرزه نگاری پایه‌ای ترین زیر ساخت مطالعات زلزله شناسی به منظور کاهش خطر پذیری زلزله است که توجه به این شبکه ها توانمندی جامعه را در مقابل زلزله افزایش می دهد.

تمام اطلاعات همواره به صورت برخط (آنلاین) و پیوسته از این ایستگاه‌ها به مرکز باند پهن واقع در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ارسال و بر روی تارنما(وب سایت) برای تمام مشترکان ارسال می‌شود.

انتهای پیام/7558/.

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • استخر تورال قهرمان نخستین دوره رقابت‌های هندپلوی ارومیه شد
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • چرا حضور مجدد انسان در ماه سخت است؟
  • ۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • احداث نخستین زمین چمن مصنوعی در ایلام