Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@18:05:48 GMT

کرونا و کاهش تاثیرات مخرب انسان بر روی محیط زیست

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۷۲۲۲

کرونا و کاهش تاثیرات مخرب انسان بر روی محیط زیست

ایسنا/کردستان پس از انتشار کرونا ویروس در سرتاسر جهان عدد و ارقام به دست آمده طی تحلیل محققان، کاهش ملایم رد پای انسان در تخریب محیط زیست را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

اوایل زمستان سال گذشته خبری نچندان مهم ذهن تعداد کمی از مردم چین را به خود معطوف کرد که پس از مدتی کوتاهی به مهمترین خبر جهان بدل شد خبری که یکی از نادرترین شیوه‌های زندگی را به انسان آموخت و آن ماندن در خانه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرجند تاثیرات کرونا ویروس بر روی محیط زیست نیازمند تحقیقات بسیار گسترده‌ای است اما در تازه‌ترین گزارش منتشر شده از تحقیقات دانشمندان در روزنامه گاردین نشان می‌دهد که امپراتوری کرونا ویروس بر جهان موجب کاهش ۹.۳ درصدی تاثیرات اکولوژیکی انسان نسبت به سال گذشته شده است هر چند با این روند استفاده از منابع زمین که انسان در پیش گرفته است به ١.۶ برابر مقدار کنونی، منابع نیاز است.

در همین راستا روز گذشته نیز روز "اضافه برداشت از زمین" نامگذاری شد مفهوم روز اضافه‌برداشت از زمین، نخستین‌بار ازسوی اندرو سیمز، اقتصاددان بریتانیایی، مطرح شد. هدف او جلب توجه‌ها به این مسأله بود که سبک زندگی آدمی، پایدار نیست و فعالیت صنعتی انسان، از توان سیاره خاکی خارج شده است، چون زمین منابع محدودی دارد.

روز اضافه برداشت بیانگر این نکته می‌باشد که مصرف منابع انسان از آن روز سال از ظرفیت زمین برای بازسازی این منابع در آن سال بیشتر شده‌است. روز تخطی زمین را با تقسیم ظرفیت زیستی جهان (مقدار منابع طبیعی تولید شده توسط زمین در همان سال)، بر رد پای زیست‌محیطی جهان (مصرف بشری منابع طبیعی کره زمین در آن سال) ضرب در ۳۶۵ (تعداد روزهای یک سال تقویمی) محاسبه می‌کنند.

بنیاد "گلوبال فوتپرینت نتورک" با تایید کاهش ۹.۳ درصدی تاثیرات انسانی برروی محیط زیست نسبت به سال گذشته اعلام کرد که سال گذشته میلادی روز اضافه برداشت از زمین در ۲۹ جولای معرفی شد که امسال به ۲۲ آگوست رسید.

در سال گذشته میلادی برای اولین بار در تاریخ این روز در ماه جولای اعلام شد که نشان دهنده عزم جزم انسان برای نابودی کره زمین است که سربرآوردن ویروس کرونا تمام معادلات را برهم زد و انسان را برای مدت چند ماه خانه‌نشین کرد که این مهم موجب شد تولید گاز کربن دی اکسید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١۴.۵ درصد کاهش یابد.

اولین مرتبه در سال ۱۹۸۷، روز اضافه‌برداشت از زمین، در انتهای سال و در ۱۹ دسامبر رخ داد و تا اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی، آن‌چه بشر مصرف می‌کرد، در توان زمین بود و سیاره خاکی، امکان تجدید آن را داشت، ولی در سه دهه اخیر، هر سال آدمی بیشتر از توان تنها خانه‌اش مصرف کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی محیط زیست تغییرات اقلیمی کروناویروس روز اضافه برداشت سال گذشته محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۷۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق تاثیرات راهبردی در منطقه و جهان داشت

ایسنا/مرکزی فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی گفت: عملیات وعده صادق تاثیرات راهبردی در منطقه و جهان داشت.

سردار سرتیپ دوم پاسدار محسن کریمی در پیش اجلاسیه شهدای آموزش نظامی اظهار کرد: افتخارآفرینی‌های سپاه پاسداران در عرصه‌های مختلف محصول مجاهدت‌ها، روحیه ولایتمداری، انقلابی‌، جهادی و خادمانه پاسداران و بسیجیان و صبر و شکیبایی خانواده‌های آنها و حمایت های ملت بزرگ ایران از این نهاد مقدس است که توانسته دشمنان را در عرصه‌های مختلف شکست دهد.

وی با اشاره به افتخارآفرینی‌های سپاه در عرصه‌های مختلف گفت: پاسداران انقلاب اسلامی در طول ۴۵ سال گذشته در همه عرصه‌های پاسداری و خدمت به مردم، اولین نفر وارد صحنه می‌شوند و آخرین نفر از میدان خارج می‌شوند و این به برکت ایمان و اعتقاد راسخ نهاد مقدس سپاه به خداوند و نصرت‌های الهی است.

وی افزود: هویت سپاه، انقلابی ماندن و انقلابی زیستن است و نقش‌آفرینی‌های این نهاد مقدس و مردمی موجب بسط پیام و گفتمان انقلاب اسلامی و انعکاس مقاومت و استکبارستیزی ملت بزرگ ایران به نقاط مختلف جهان شده است.

سردار کریمی تاکید کرد: نقش‌آفرینی‌های حماسی و مجاهدانه سپاه پاسداران در عرصه‌های مختلف همواره برای ملت ایران امیدآفرین، آرامش‌بخش، غرورانگیز و برای دوستداران انقلاب ظرفیت‌ساز برای مقابله با تهدیدات بوده که نمونه این مهم در تشکیل جبهه مقاومت با تاسی از اندیشه‌های امامین انقلاب و تدبیر و هوشمندی شهید حاج قاسم سلیمانی بود که برای جهان اسلام امت‌سازی کرد.

وی با بیان اینکه عملیات وعده صادق در لبیک به فرمان مقام معظم رهبری و مطالبه ملت بزرگ ایران در تنبیه رژیم کودک‌کش، جعلی و جنایتکار صهیونیستی بار دیگر اقتدار مردم ایران را به رخ جهانیان کشاند، گفت: به فضل الهی و دعای خیر شهدای بزرگ مقاومت این عملیات تاثیرات راهبردی را در سطح منطقه و جهان داشت.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی با اشاره به آغاز برنامه‌های دومین کنگره شهدای استان مرکزی بیان کرد: یکی از مهمترین برنامه‌های مهم در استان مرکزی برگزاری کنگره ملی نقش امام خمینی(ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان بود که در سال ۹۸ اجلاسیه اصلی آن برگزار شد و در طول ۷ سال گذشته این رویداد مهم توانست نمایشگاهی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های عظیم مردم و جوانان استان و تاریخ پر افتخار استان را به نمایش بگذارد.

وی افزود: دستاوردهای کنگره شهدای استان در عرصه‌های مختلف بسیار زیاد و گفتنی است و مهمترین آن بیانات مقام معظم رهبری و تشکر ایشان از اقدامات کنگره است که محصول تلاش جمعی همه بخش‌های استان است و این مسیر پر افتخار باید همچنان با قوت ادامه‌دار باشد.

سردار کریمی تاکید کرد: عملیاتی کردن بیانات مقام معظم رهبری و ادامه راه هدفگذاری‌ها و سیاست‌گذاری‌های ستاد کنگره در گام دوم کنگره مورد توجه بوده و در سال‌جاری با قوت و شتاب بیشتری دنبال خواهد شد.

وی ادامه داد: در سال‌جاری برگزاری چندین اجلاسیه تخصصی را دنبال خواهیم کرد و در رویکردهای مختلف از جمله محرومیت‌زدایی، اجتماعی، خدماتی، فرهنگی، علمی، پژوهشی، هنری، تبلیغاتی، زیرساختی، عمرانی و حمایتی، برنامه‌ها را هدف‌گذاری و اجرایی می‌کنیم. جریان کنگره عظیم شهدای استان متعلق به همه مردم استان مرکزی است و همه می‌توانند در این جریان نقش‌آفرین باشند.

به گزارش ایسنا به نقل از سپاه روح‌الله استان مرکزی، سردار کریمی خاطرنشان کرد: آموزش عقیدتی و سیاسی در کنار آموزش نظامی از ارکان موفقیت رزمندگان اسلام در طول تاریخ انقلاب بوده و در دفاع مقدس این مهم بسیار مورد توجه بوده که باید تبیین شود و این نیازمند همت و تلاش پیشکسوتان است و جوانان باید علاوه بر بهره مندی از تجربیات و خاطرات پیشکسوتان آنها را در قالب‌های مختلف علمی، پژوهشی و آموزشی مورد استفاده قرار دهند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • عملیات وعده صادق تاثیرات راهبردی در منطقه و جهان داشت
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد